Ik werd geboren in 1991 in een dorpje boven Amsterdam en groeide op in Hilversum. Na mijn studie journalistiek ging ik direct freelancen. Later deed ik nog een master antropologie. Mijn route in de journalistek was aanvankelijk een slingerweg langs de meest uiteenlopende onderwerpen, van voetbal tot speciaalbier tot politiek.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in media, waar ik door een maatschappelijke of politieke bril naar kijk. Ik schrijf vooral veel over misinformatie en waarom het aanslaat. Ook heb ik veel geschreven over bestaansonzekerheid in de journalistiek en de stand van lokale journalistiek. Voor een artikel over het medialandschap van Almere ontving ik in 2020 de Saskia Stuivelingprijs.

Behalve met media houd ik me onder andere bezig met wetenschap, filosofie en de dynamiek van maatschappelijke debatten. Zie ook:


Goede journalistiek steunt voor mij op integriteit en onafhankelijkheid. Verder probeer ik altijd langs simpele frames te kijken en de complexiteit op te zoeken – om die vervolgens zo toegankelijk mogelijk op te schrijven.

Buiten mijn werk houd ik van hardlopen, lezen, koffie, voetbal, darts en LEGO. In dat laatste heb ik zelfs een bescheiden webshop.

Foto: Paul Sijm