Twee sterren voor je pizza? Omkopen die klant

Aan het eind van elke maand zet ik op een rijtje wat ik heb geschreven.notes-514998

En in mei was dat… vrij weinig. De afgelopen drie weken was ik namelijk op vakantie; een ‘multistedentrip’ door Europa, per trein.

Afgezien van wat losse reisnotities heb ik geen letter op papier gezet. Heerlijk! Ook al is schrijven mijn grote liefde, het is soms lekker om er een complete pauze van te nemen. Ook omdat ik het daarna weer met extra frisse zin oppak.

Kort voordat ik wegging schreef ik trouwens nog wel iets, voor VICE, over ondernemers die klanten ‘omkopen’ om slechte recensies weg te halen.

En… toen ik halverwege mijn reis was werd ik gevraagd om in het Radio 1-programma De Dagwacht iets te vertellen over nepnieuws en complottheorieën. Vanuit Italië belde ik in. Mijn bijdrage is hier terug te luisteren, vanaf ongeveer 20 minuten en 45 seconden.

Oké – dus toch nog een beetje soort van gewerkt op vakantie. Als (freelance) journalist is het uiteindelijk ook bijna onmogelijk om de boel echt volledig stil te zetten; je blijft altijd een beetje in functie. Maar zolang het interessant is, en ik mijn vrijheid behoud, vind ik dat eigenlijk helemaal niet erg.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.