Feiten zijn feiten. Toch?

In de zomer mogen dingen dingen op een zomertempo. Zo ook dit maandelijkse ego-overzichtje. En dus sloeg ik in juni een beurt over, om bij dezen juni en juli in één keer samen te vatten.

Minifestival

Namens SVDJ.nl ging ik naar een avond over de journalistiek. En dan niet zo’n incrowd-gebeuren in De Balie of De Rode Hoed, maar een tof minifestival georganiseerd door UvA-studenten. Ik vond het verfrissend om op een evenement over de media rond te lopen zonder dat mijn halve media-filterbubbel er ook was. En het was nog interessant ook.

Nepnieuws

Voor dezelfde site schreef ik ook stukken over 1) persoonlijke nieuwsbrieven; 2) jezelf verkopen als freelance journalist; 3) hoe je nieuws aantrekkelijker kunt maken en 4) mediagebruik onder tieners. Met uit die laatste de mooie quote: “De juf hield een hele preek over nepnieuws, het ging maar door.”

Feiten

Ik schreef ook een paar artikelen voor VICE. Zo interviewde ik een ambitieuze wetenschapshistoricus van pas 23 jaar oud. Hij heeft een boodschap voor zijn collega-wetenschappers: stop met doen alsof jullie onfeilbare verspreiders van de feiten zijn. En hetzelfde geldt in zijn ogen voor journalisten. Op Twitter leverde zijn verhaal zowel lof als hoon op, bij sommigen in één adem:

Winter is here

Juli eindigde met iets wat ik nog niet eerder heb gedaan: een recap schrijven. En wel over dé serie van dit moment: Game of Thrones. Vrij Nederland recapt dit seizoen elke aflevering, en ik nam nummer drie voor m’n rekening. Valar morghulis!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.